En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın kapıları yahut vesair eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu tavır yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her devran azade bırakmalkaloriız.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Sizin midein yangın merdiveni projelerini isabetli taammüden projeye mütenasip yangın merdiveni uygulamasına yanında hüküm verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

1 mm yahut elan kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan uz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabilinden pahaı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın fiyatı da 4000 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli yangın kapısı sarrafiyelı kriterler ayn önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında elan yeğin anlaşılacaktır.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde kişi nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına sessiz çıkış ehliyetli onaylama edilir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Z tipi yangın merdivenleri süssüz kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Mürtefi dokumalarda ani durumlarda insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayan en ciddi yangın merdivenidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle yanında daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz sebebi yer yitirilmesine mahiyet vermemesi ve daha az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page